Recreatie
Watersport op “de Bijland”.
Zeer dichtbij kunt u zwemmen, varen, zeilen, surfen of zonnen op het strand. Een 250 ha grote waterplas in open verbinding met de Rijn waar op een gedeelte snelvaren is toegestaan.

Wandelen door deze gebieden geven u alle gelegenheid te genieten van rust en natuur. In het gebied van de Oude Rijn komt ook de vogelliefhebber aan zijn trekken. Op de Europakade in Tolkamer kunt u genieten van de vele schepen die op en af varen, een terrasje pakken of boodschappen doen “op de boot”.

Fietsen Zowel door het watergebied als het bosrijke Montferland of naar Elten (Duitsland) Vele fietsroutes in de omgeving zijn mogelijk. Ook in zuidelijke richting om daar met een pontje de Rijn over te steken richting Millingen. Dit pontje is uitsluitend voor fietsers en voetgangers. Een manege, zwembad en merklappen museum in de omgeving. “Aerdts paradijs” is een bloemen wandeltuin van ca 5000m2.

Siertuin “t Hof” in Aerdt open van 5 mei tot eind september Een Biologische boerderij is van nabij te bezichtigen. In Tolkamer op de kade staat het meetstation Bimmer (NAP)

Bezoekerscentrum “Gelders Poort” te Herwen, expositie over de natuur. Een voormalig stoomgemaal Oude Rijn in Pannerden. Neem ook een kijkje bij de Zuivelboerderij in Spijk. Hier kunt u verse producten halen. In lobith staat ook de Lobitse molen. In het hele seizoen zijn er in de omliggende plaatsen zeker evenementen die een bezoekje waard zijn.

Bekijk ook de facebookpagina van
Lobith-Tolkamer
Bekijk hieronder het filmpje over Herwen